Dünya

Çin 2020'nin en çok yabancı yatırım çeken ülkesi

Cenevre merkezli BM ticaret ve kalkınma organının son Yatırım Trendleri İzleme Raporu'nda, DYY'nin geçen yıl 2019'a göre keskin bir düşüşle 1,5 trilyon ABD dolarından tahmini...

Abone Ol

Cenevre merkezli BM ticaret ve kalkınma organının son Yatırım Trendleri İzleme Raporu'nda, DYY'nin geçen yıl 2019'a göre keskin bir düşüşle 1,5 trilyon ABD dolarından tahmini olarak 859 milyar ABD dolarına gerilediği belirtildi.

Bu yıl için ekonomide zayıflıkların devam edeceği uyarısı yapılan raporda, bunun Kovid-19 pandemisinin etkilerinden kurtulmak için gereken sürdürülebilir bir iyileşmeyi de riske attığı notu düşüldü.

Çin'in kuzeyindeki Hebei eyaletinin Xingtai kentindeki yabancı sermayeli Trelleborg Wheel System (Xingtai) şirketinin atölyesinde bir işçi tekerlek taşıyor, 24 Şubat 2020. (Fotoğraf: Mu Yu/Xinhua)
Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinin Qidong şehrindeki Bayer ilaç firmasının fizik ve kimya laboratuvarında bir personel çalışıyor, 2 Aralık 2020. (Fotoğraf: Zhang Yuwei/Xinhua)
Yuwei/Xinhua) Çin'in doğusundaki Shanghai şehrinde düzenlenen üçüncü Çin Uluslararası İthalat Fuarı sırasında Alman teknoloji şirketi ZEISS'ın standındaki bir ziyaretçi, IOLMaster 500 cihazını deneyimliyor, 6 Kasım 2020. (Fotoğraf: Chen Yehua/Xinhua)