Dünya

Çin 15,3 milyon hektar vasfını yitirmiş otlağı ıslah edecek

Tang, kayda değer ilerlemeye rağmen, Çin'in hala çayır ekolojisinde tatsız bir durumla karşı karşıya olduğunu belirterek, ülkedeki otlakların yüzde 70'inin çeşitli seviyelerde...

Abone Ol

Tang, kayda değer ilerlemeye rağmen, Çin'in hala çayır ekolojisinde tatsız bir durumla karşı karşıya olduğunu belirterek, ülkedeki otlakların yüzde 70'inin çeşitli seviyelerde vasfını yitirmiş olduğunu ifade etti. Tang, "Otlakları koruma ve ıslah görevi hala büyük çaba gerektiriyor" dedi. Orman ve otlakları korumayla ilgili daha önceki bir plana göre Çin, 2025 yılına kadar ülkenin otlaklarındaki bitki örtüsünü yüzde 57 civarında istikrara kavuşturmayı hedefliyor.

Tang, otlakların korunması ve restorasyonuyla ilgili gelişim planları hazırlanarak kampanyanın kilit görevlerinin belirleneceğini bildirdi. Resmi verilere göre, 2020 yılında da arazi yeşillendirme çalışmalarını sürdüren Çin; 2,83 milyon hektarlık otlağın ekolojisini iyileştirerek, geçen yıl 2,09 milyon hektardan fazla arazide çölleşmeyi önleme ve kontrol çalışmaları yaptı.