BEİJİNG, 28 Şubat (Xinhua) MIIT Bakanı Xiao Yaqing düzenlediği basın toplantısında, 2021'de üretim sektörünün katma değerli üretiminin, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,8 artışla 31,4 trilyon yuana (yaklaşık 4,97 trilyon ABD doları) çıkarak, ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yüzde 27,4'ünü oluşturduğunu söyledi. Xiao, özellikle yüksek teknoloji imalat sanayisinin üretiminin bir önceki yıla kıyasla yüzde 18,2 artarken, ekipman imalatının da yüzde 12,9 yükseldiğini, sektörün dijitalleşmesi ve yeşil gelişiminin de hız kazandığını söyledi.

Bu arada Çin'de şu anda 4.700'den fazla ulusal düzeyde "küçük dev" firma ya da hala gelişmenin erken aşamasında olan ve yeni nesil bilgi teknolojisi, üst düzey ekipman üretimi, yeni enerji, yeni malzemeler, biyotıp ve diğer son teknoloji alanlarına odaklanan küçük işletmeler bulunuyor. Xiao, 5G gelişimi açısından, ülkenin geçen yılın sonuna kadar toplam 1,43 milyon 5G baz istasyonu inşa ettiğini ve ağa bağlı mobil terminallerin sayısının 520 milyonu aştığını belirtti. Bakan Xiao, bakanlığın imalat sektöründeki yatırımları daha da artıracağını, işletmeleri üretim teknolojilerini üst düzeye getirmeye teşvik edeceğini ve 5G hizmetlerinin ve gigabit fiber optik ağların kurulmasını hızlandıracağını söyledi.

Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar
Editör: İRFAN KARSLI