Kültür - Sanat ve Tarih

CIIE'de Türk kahvesinin Çinli tüketicileri cezbetmesi bekleniyor

Arzum Elektrikli Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, şirketin İstanbul'daki bir satış mağazasında Xinhua'ya yaptığı açıklamada, Arzum'un fuarda sergilenecek ürün...

Abone Ol

Arzum Elektrikli Ev Aletleri Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, şirketin İstanbul'daki bir satış mağazasında Xinhua'ya yaptığı açıklamada, Arzum'un fuarda sergilenecek ürünleri içerisinde özel bir makinenin ilgi çekeceğine inandığını söyledi. Kolbaşı, "Önümüzdeki dönemde Çin pazarına girmesi ve fuarda tanıtılması planlanan ana ürün gamımız Türk kahvesi makinesi olacak" dedi. Kolbaşı'na göre Çin'de kahve tüketiminde büyük artış var ve Çin pazarı, 2013 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne dahil edilen Türk kahvesi için muazzam bir potansiyele sahip. "Çin pazarında önemli bir büyüme kaydedebileceğimizi düşünüyoruz" diyen Kolbaşı, Türkiye'nin Çin pazarındaki payının fuarın yardımıyla katlanarak artmasını umduğunu belirtti.

Kolbaşı'nın ekipleri, Çin'de yetişen kahve çekirdekleriyle Türk kahvesi yapılması üzerinde de çalışmalar yapıyor. Kolbaşı, "Tecrübemiz arttıkça işin bu tarafını da geliştireceğiz" dedi. Kolbaşı, CIIE fuarının Arzum'un Çinli şirketlerle yeni iş ilişkileri geliştirmesi ve şirketin geniş ürün yelpazesini tanıtması açısından faydalı olacağını belirtti. Pandeminin Çin'de yaşam biçiminde değişiklik yarattığına işaret eden Kolbaşı, insanların artık evde yemek yapma, temizlik yapma ve benzeri ev işlerine daha fazla zaman ayırdığını söyledi. Kolbaşı, "Bu nedenle Çin halkı her türlü elektrikli ev aletlerine yönelik talepte büyük bir artış yarattı" diyerek şöyle devam etti: "Ürünlerimizle pazardaki bu talebi karşılayabileceğimizi düşünüyoruz."

Arzum, bundan önceki CIIE fuarlarına da katıldı. İlki 2018 yılında gerçekleşen CIIE, dünyada ithalat için özel olarak düzenlenen ilk fuar. 366.000 metrekare çevrimdışı sergi alanı üzerine kurulan dördüncü CIIE fuarına 127 ülke ve bölgeden yaklaşık 3.000 işletme katılıyor.