Çin'de kazılan antik mezarlar 2000 yıl öncesine dair önemli veriler sağladı Çin'de kazılan antik mezarlar 2000 yıl öncesine dair önemli veriler sağladı

Shanghai Gümrük İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre bu yıl düzenlenecek CIIE'de, etkinlik için özel olarak hazırlanmış vergi muafiyeti politikaları sayesinde, şehrin serbest ticaret bölgesi aracılığıyla denizaşırı ülkelerden 100'den fazla sanat eserinin sergilenmesi bekleniyor. Shanghai Serbest Ticaret Bölgesi'nde kayıtlı uluslararası bir kültürel yatırım şirketinin müdür yardımcısı olan Wang Jiaming, denizaşırı sanat kurumlarının 4. CIIE'ye katılım için çok istekli olduklarını söyledi.

Wang, fuarda sergilenecekler arasında resimler, heykeller, çağdaş sanat yapıtları ve kültürel kalıntıları içeren pek çok "ağır" sanat eseri bulunduğunu kaydetti. Bu yılki CIIE, sanat eseri ticaret hacmini ve kültürel kalıntıların iadesini daha da teşvik etmek için hizmet ticareti sergi alanında bir kültür bölümü kurdu. Dünyanın ilk ithalat fuarı olan CIIE'nin daha önceki üç etkinliğinden verimli sonuçlar alındı. Bu yıl 4. CIIE'nin 5-10 Kasım tarihleri arasında Shanghai'da çevrimdışı olarak düzenlenmesi planlanıyor.

Editör: İRFAN KARSLI