Pakistanlı bir kuyumcu olan Aqeel 40 yaşında ve üçüncü kez fuara katılıyor. Mineral kaynaklar açısından zengin olan Pakistan'da kuyumculukla ilgilenen aile şirketini babasının kurduğunu söyleyen Aqeel, "Shanghai'ı geniş bir pazara sahip büyük bir kent olarak görüyorum. Kentin mücevherat sektörü de gelecek vadediyor" dedi. Ailesinin de desteğiyle mücevher tasarım stüdyosunu 2013'te Shanghai'da açan Aqeel, 36 yeni ürününü tanıtmak için bu yılki CIIE'de 36 metrekarelik bir stand için başvuruda bulunmuş. Aqeel, 2019'da CIIE'ye ilk kez katıldığı zamanı hatırlıyor. Yaklaşık 12 metrekarelik bir sergi standı ayırtmış ve sergileyeceği ürünler de yapım aşamasındaymış. Ama yine de incelikli tasarımları birçok müşteriyi etkilemiş ve birtakım profesyonel alıcı tarafından da etraflıca övülmüş. Aqeel, sadece altı gün içerisinde toplamda yüz binlerce yuan tutarında yerinde perakende siparişi almış.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Pakistanlı iş insanı, fuar sonrasında mücevher markasına Winza ismini vermiş. CIIE'ye katılmak, filizlenen işletmesi için bir zorunluluk haline gelirken, 2020 yılına geldiğimizde ürünlerini daha iyi sergilemek için daha büyük bir stand başvurusunda bulunmuş. Beklendiği üzere standı yeni alıcıların ilgisini çekmiş, ki bunlar arasında Shanghai'daki bir alışveriş merkezinin müdürü de varmış ve Aqeel'i burada bir dükkan açması için davet etmiş.

Aqeel, alışveriş merkezindeki dükkanlar arasına katılmış ve satışlar beklentilerinin ötesine geçmiş. "Dört yapraklı yonca insanlara şans getiriyor. CIIE, hayatımda bir dönüm noktası olmalı çünkü bana şans getirdi ve zorlukların üstesinden gelmeme yardımcı oldu" diyen Aqeel, 4. CIIE'den sonra mümkün olan en kısa sürede ikinci dükkanını da açma imkanı yakalamayı umuyor. Toplamda 366.000 metrekarelik sergileme alanına yayılan 4. CIIE, 127 ülke ve bölgeden yaklaşık 3.000 işletmenin ilgisini çekti. Fuara katılım hem işletmelerin hem de katılımcı ülke ile bölgelerin sayısı açısından geçen seneye göre arttı. 5 Kasım'da başlayan 4. CIIE'nin 10 Kasım'a kadar devam etmesi planlanıyor.

Editör: İRFAN KARSLI