İtalyan otomobil lastiği üreticisi Pirelli, 2005 yılından beri Çin'de faaliyet gösteriyor. Ancak şirketin üst düzey yöneticilerinden birine göre şirket, Çin'deki pazar payını büyütüp genişlemek için yollar aramaya devam ediyor. Bu stratejinin bir parçasını da, sonuncusu Çarşamba günü Shanghai'da sona eren uluslararası bir ticaret fuarı olan Çin Uluslararası İthalat Fuarı (CIIE) oluşturuyor. İlk 2018 yılında CIIE'ye katılan Pirelli, bu sene ikinci kez fuarda yer aldı. Pirelli'nin Çin Ülke Müdürü ve Asya Pasifik Kıdemli Başkan Yardımcısı Giuliano Menassi'ye göre etkinlik oldukça verimli geçti.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti
Çin'in doğusundaki Shanghai'da gerçekleşen 4. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nın (CIIE) ziyaretçileri, 5 Kasım 2021. (Fotoğraf: Li Xiang/Xinhua)

Xinhua'ya konuşan Menassi, "Sürücüsüz arabalar ve elektrikli araçlar için kullanılanlar gibi sürdürülebilirliğe ve yeni teknolojilere odaklanan güzel bir standımız vardı" dedi ve "Bir dizi yeni kontrat imzaladık ve daha iyi tanınmamızda bize yardımcı olacak kontaklar edindik. Bizim için bu önemli bir başarı" diye devam etti. Menassi, şirketin ayrıca CIIE'de ünlü Pirelli takvimlerini da dağıttığını söyledi. Düzenli olarak ünlü fotoğrafçıların çalışmalarını içeren bu takvimler 1960'lı yıllardan beri şirketin temel direklerinden biri. Gelecek yıl Milan merkezli Pirelli şirketinin kuruluşunun 150. yıldönümü olacak. Son yıllarda Çin şirketin kalkınmasında büyük rol oynadı. Pirelli, 2005 yılında Shandong eyaletinde açtığı lastik üretim tesisi ile Çin'de ilk kez faaliyete geçti ve 2015 yılında, ChemChina olarak bilinen Çin Ulusal Kimya Şirketi, Pirelli'nin en büyük hissedarı oldu. Menassi "Çin'in, Pirelli'nin ana pazarlarından biri" olduğunu ve elektrikli araç lastikleri açısından şirketin en önemli pazarı olduğunu söyledi.

Çin'in doğusundaki Shanghai'da gerçekleştirilen 4. Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nın (CIIE) Tüketici Malları Sergi Alanı'nda mücevherlerle süslenmiş Porsche marka spor araba görülüyor, 5 Kasım 2021. (Fotoğraf: Meng Tao/Xinhua)

Şirket ayrıca Formula 1 ve Ralli yarış arabaları, motosikletler, spor arabalar ve yarış bisikletleri için lastiklerin yanı sıra, soğuk hava, kar, arazi ve spor amaçlı araçlar için özel araç lastikleri üretiyor. Şirket ekstrem araçlar için geliştirilmiş teknolojileri kullanıyor ve bunları şirketin ürün yelpazesine uyguluyor. Son dört yıldır Çin'de yaşayan 58 yaşındaki Menassi, 1986'dan beri Pirelli için çalışıyor. Menassi, Belçika, Fransa, Meksika, Arjantin, Romanya ve Venezuela'da da şirket için çalışmış olsa da ticari faaliyetlerinin olduğu 160'tan fazla ülkeye hazırlanmasına yardımcı olanın Çin pazarı olduğunu kaydetti. Menassi, "Çin en ileri teknoloji pazarlardan biri, Çin'de karşılaştığımız birçok teknolojik zorluk bize diğer pazarlarda karşı karşıya kaldığımız benzer zorluklarda yardımcı oluyor" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI