Çin

ChinaEU Başkanı: 2024 Mobil Dünya Kongresi'nde geleceği görüyoruz

Abone Ol

ChinaEU Başkanı Luigi Gambardella, Çinli telekom şirketlerinin son yıllardaki dönüşümünün dikkat çekici olduğunu ve altyapı, teknoloji ve telekomünikasyon hizmetlerinde kayda değer ilerlemeler görüldüğünü belirtti. 

BARSELONA, 28 Şubat (Xinhua) -- Brüksel merkezli uluslararası dijital birlik ChinaEU'nun Başkanı Luigi Gambardella, Çinli firmaların bu yılki Mobil Dünya Kongresi'ne benzersiz derecede önemli katkılar sunduğunu belirtti. Gambardella bu hafta Xinhua ile yaptığı söyleşide, "Bu yılki kongre artık yalnızca mobil ya da dijitalden ibaret değil. Geleceği görmek için buradayız" dedi. Çinli şirketlerin bu yılki kongrede oynadığı rolün önemini vurgulayan yetkili, "Bu yılki gözlemlerimize göre Çinli firmalar ilgi odağında" diye konuştu. Kongreye 300'den fazla Çinli şirketin katıldığını belirten Gambardella, "Bu önemli mevcudiyet Çinli şirketlerin teknolojik becerilerini gözler önüne sermekle kalmıyor, aynı zamanda 5G ve yapay zeka ile yapılabileceklerin sınırlarını zorlama yönündeki kararlılıklarını da vurguluyor" dedi. Gambardella, Çinli telekom şirketlerinin son yıllardaki dönüşümünün dikkat çekici olduğunu ve altyapı, teknoloji ve telekomünikasyon hizmetlerinde kayda değer ilerlemeler

İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen 2024 Mobil Dünya Kongresi'nde Huawei standını ziyaret eden insanlar, 26 Şubat 2024. (Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua) Kısa süre önce yörüngeye ilk 6G uydusunu fırlatan China Mobile örneğini hatırlatan yetkili, şirketin sadece 5G ve 6G teknolojilerinin tanıtımında ön saflarda yer almadığını, aynı zamanda 5G'nin oyun, spor ve müzik gibi dijital içerik ve eğlence hizmetlerini nasıl geliştirebileceğini de araştırdığını söyledi. Yetkili, China Mobile ve benzerlerinin dönüşüm yolculuğunun bilim ve teknolojide uluslararası işbirliğinin önemini vurguladığını ve yeni işbirliği fırsatları sunduğunu kaydetti. Gambardella, "Son teknoloji 5G uygulamalarını benimseyip yeni iş alanlarına girmek suretiyle Çinli ve Avrupalı kuruluşlar arasında ortak girişimlerin önünü açıyoruz" dedi. İtalyan kahve makinesi üreticisi Rhea Vendors Group ile Çinli otonom araç şirketi Neolix ortaklığıyla yaratılan Mobil Kahve Dükkanı ise bu işbirliğinin en iyi örneklerinden birini teşkil ediyor. Gambardella, tekerlekli insansız kahve makinelerinden oluşan ve talep üzerine barista hizmeti veren bu konseptin, kentsel yaşam tarzı ile perakende normlarını yeniden tanımlamaya yönelik uluslararası işbirliklerinin potansiyelini gösterdiğini söyledi.

İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde China Mobile standını ziyaret eden insanlar, 27 Şubat 2024. (Fotoğraf: Gao Jing/Xinhua)