Çin'in Chengdu kentinde Güz Ortası Festivali etkinlikleri yeni bir yorumla sunuluyor Çin'in Chengdu kentinde Güz Ortası Festivali etkinlikleri yeni bir yorumla sunuluyor

BEİJİNG, 17 Nisan (Xinhua) -- Çin'in önde gelen havayolu şirketlerinden China Southern Havayolları, Salı günü Beijing'den Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gerçekleştirdiği ilk uçuşunun başarılı olduğunu belirterek Çin anakarasından Suudi Arabistan'a ilk tarifeli doğrudan yolcu uçuş hizmetinin başladığını duyurdu.

Uçuşlar, Salı ve Cumartesi günleri Airbus A330-300 tipi uçaklarla gerçekleştirilecek. Beijing Daxing Uluslararası Havalimanı'ndan yerel saatle 15.10'da kalkacak uçağın, Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'na yerel saatle 20.10'da varacağını kaydeden şirket, uçuşun yaklaşık 10 saat süreceğini söyledi.
Dönüş uçağı ise Riyad'dan yerel saatle 22.10'da kalkacak ve ertesi gün öğlen 12:00'de Beijing'e varacak. Dönüş uçuşu, yaklaşık 8 saat 50 dakika sürecek.

China Southern Havayolları pazarlama yetkilisi Zhang Dongsheng, son yıllarda Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin uygulamaya dönük işbirliğinin meyvelerinin alınmasıyla Çin ve Suudi Arabistan'ın ekonomik, kültürel ve turizm işbirliğini derinleştirmeye devam ettiğini söyledi. Zhang, düzenli doğrudan uçuşun başlatılmasının iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari alışverişin yanı sıra halklar arası ilişkileri daha da geliştireceğini söyledi.

Editör: Şeymanur Erbay