Yaklaşık 35 bin profesyonel ve amatör koşucu, her yıl düzenlenen Chicago Maratonu'nun 43'cüsünü başlatmak için Pazar sabahının erken saatlerinde Chicago'nun merkezindeki Grant Park'tan yola koyuldu. Chicago Maratonu, 2021 yılında Eylül sonu ila Kasım başı arasında yapılması planlanan beş Ana Dünya Maratonu'nun da üçüncüsü. Maratonda erkeklerde şampiyonluğu 2 saat 6 dakika ve 12 saniyelik derecesiyle Etiyopya'dan Seifu Tura, kadınlarda da 2:22:31'lik derecesiyle Kenya'dan Ruth Chepngetich kazandı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kimle eşleşti? Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kimle eşleşti?
ABD'nin Chicago kentinde gerçekleştirilen 2021 Chicago Maratonu'nda yarışan katılımcılar, 10 Ekim 2021. (Fotoğraf: Joel Lerner/Xinhua)

Chicago Maratonu katılımcılarının tamamı Kovid-19'a karşı aşılandıklarına dair belge ya da yarıştan 72 saat önce alınmış negatif Kovid-19 testi sundu. Bunun yanı sıra yarış öncesi ve sonrasında oda ve kulübelerde oldukları zamanlarda maske takmaları gerekti. Chicago Maratonu'nun rotası bu yıl kentteki 29 mahalleden geçiyordu ve toplam uzunluğu da 26,2 mil yani 42,16 kilometreydi. Chicago Maratonu, ilk kez gerçekleştirildiği 25 Eylül 1977 tarihinden bu yana dünya klasmanında bir koşu etkinliği olarak kabul ediliyor. 2019'daki maratona yaklaşık 2 bin Çinli koşucu da katılmıştı.

Editör: İRFAN KARSLI