Spor

Chelsea'de Lampard'ın yerine Thomas Tuchel'in gelmesi bekleniyor

Chelsea Pazartesi günü, teknik direktör Frank Lampard'ı sadece 18 ay görevde kaldıktan sonra görevden aldı. Noel arifesinde Fransız kulübü Paris Saint Germain'in teknik direkt...

Abone Ol

Chelsea Pazartesi günü, teknik direktör Frank Lampard'ı sadece 18 ay görevde kaldıktan sonra görevden aldı. Noel arifesinde Fransız kulübü Paris Saint Germain'in teknik direktörlüğü görevinden kovulan Thomas Tuchel'in, Lampard'ın yerini alabilecek favori isim olduğu belirtiliyor.

Kulüp, Chelsea'nin oyuncusu olduğu dönemde bir kahraman olan Lampard'la yollarını ayırdığını yazılı bir basın açıklamasıyla doğrulayarak "Bu çok zor bir karar oldu. Ne yönetim kurulu ne de kulüp sahibinin hafife aldığı bir karar" dedi.

Yapılan açıklamada "Frank'e, kulübün teknik direktörü olarak geçirdiği dönemde başardıkları için minnettarız. Ancak son sonuçlar ve performanslar kulübün beklentilerini karşılamadı. Kulüp puan durumunda orta sıralarda kaldı ve sürdürülebilir iyileşme için de önümüzde net bir yol görünmüyordu" denildi.

Açıklamada, "Frank gibi bir kulüp efsanesiyle yolları ayırmak için asla iyi bir zaman olamaz fakat uzun süren görüşmeler ve değerlendirmelerden sonra, kulübün bu sezon performansını ve aldığı sonuçları iyileştirmeye yetecek zamanı olması için değişikliğin şimdi yapılması gerektiğine karar verildi" ifadesi yer aldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan Stamford Bridge Stadyumu'nda Chelsea ile Liverpool arasında oynanan İngiltere Federasyon Kupası 5. tur maçında Chelsea teknik direktörü Frank Lampard eliyle işaret yapıyor. Chelsea maçı 2-0 kazanmıştı, 3 Mart 2020. (Fotoğraf: Xinhua)

Lampard, Pazar günü Federasyon Kupası'nda Chelsea'nin kendi evinde Luton Town'u 3-1 yenmesinin ardından kovuldu. Ancak sezonun başlarında 14 maçlık yenilgisiz geçen bir seriye rağmen takımın Premier Lig'de 9. sırada yer alması, Lampard'ın Stamford Bridge'te işini kaybedebileceği yönünde söylentilerin başlamasına neden olmuştu.

Chelsea, yaz boyunca yeni transferler için 200 milyon euronun üzerinde para harcadı. Lampard'ın, Timo Werner ve Kai Havertz'den en iyi şekilde yararlanamaması, bu oyuncuların formlarındaki düşüşün ve ardından Lampard'ın görevden alınmasının nedenlerinden biri oldu.

Noel tatili döneminde Arsenal ve Manchester City'ye karşı alınan mağlubiyetler, Lampard'ın geleceği hakkında ciddi şüpheler uyandırmıştı. Takımın geçen hafta Leicester City'ye de 2-0 yenilmesi, Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich için bardağı taşıran son damla oldu.

Chelsea'nın Rus sahibi, "Bu, kulüp için çok zor bir karardı. Frank ile mükemmel bir kişisel ilişkim var ve ona çok büyük saygı besliyorum. Çok dürüst ve yüksek iş ahlakına sahip bir adam. Ancak bu koşullarda teknik direktör değiştirmenin en iyisi olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

Lampard'ın, Temmuz 2019'da Chelsea teknik direktörlüğüne getirilmeden önceki tek teknik direktörlük deneyimi, Championship ligi takımlarından Derby County'de geçirdiği bir sezon olmuştu.