Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

CEZAYİR/BEYRUT, 19 Ağustos (Xinhua) -- Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, ciddi bir elektrik sıkıntısı yaşayan Lübnan'a derhal akaryakıt sevkiyatı yapılması talimatını verdi. Cezayir Devlet Radyosu'nun Pazar günü bildirdiğine göre karar Cezayir Başbakanı Nadir Larbaoui tarafından Lübnan Başbakanı Necip Mikati'ye iletildi. Cezayir Başbakanı, Mikati'ye ülkesinin "bu zorlu zamanlarda" Lübnan'ı destekleme, elektrik üretim istasyonlarına güç sağlama ve elektrik şebekesinin eski haline getirilmesine yardımcı olma konularındaki kararlılığıyla ilgili güvence vererek sevkiyatın bunun bir yansıması olduğunu ifade etti. Pazar günü Lübnan Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamaya göre Mikati, söz konusu sevkiyat kararı ve "Cezayir'in Lübnan'a her alanda devam eden desteği" için teşekkürlerini ifade etti.

Çalışan son elektrik santralinin yakıtının tükenmesinin ardından Lübnan'ın elektrik şebekesinin tamamen kapanmasıyla havaalanları, limanlar, su pompaları, kanalizasyon sistemleri ve hapishaneler de dahil olmak üzere ülke genelinde hayati öneme sahip altyapı kesintiye uğradı. Lübnan'daki elektrik krizi, 2019'dan bu yana devam eden ve ülkeyi yakıt ithalatını finanse edemez hale getiren ciddi ekonomik ve mali krizin yanı sıra Lübnan Enerji Bakanı Velid Fayyad'ın "lojistik nedenler" olarak adlandırdığı, üzerinde yeni anlaşmaya varılmış olan Irak yakıt sevkiyatlarındaki gecikmeler nedeniyle daha da şiddetlendi. Elektrik tedarik edilememesi çoğu Lübnanlının elektrik için özel jeneratörlere ve güneş panellerine bağımlı hale gelmesine yol açtı.

Kaynak: rss