Çin Zirai Bilimler Akademisi'den araştırmacılar tarafından geliştirilen yöntemle 10 dakika içinde çay örneklerindeki toplam polifenol içeriği ölçülebiliyor. Bu yöntemin, geleneksel süreçlerden çok daha verimli olduğu açıklandı.

Araştırmacılardan Lu Chengyin'e göre, çaydaki polifenol, çayın aromasını ve çay yapraklarının sağlığa faydasını belirleyen ana bileşen. Bununla birlikte, polifenol içeriğini ölçmek için kullanılan geleneksel yöntemler karmaşık bir süreç ve genellikle iki saatten fazla bir süre gerektiriyor.

Kağıt bazlı mikro akışkan analiz cihazlarının kullanıldığı yeni yöntem, belirleme süresini kısaltıyor, reaksiyonu koruyor ve basit ekipmanlara ihtiyaç duyuyor. Bu yöntem, kullanıcılara çay üretimini gerçek zamanlı olarak izleme ve kendi kendine test yapma imkanı da sunuyor.

Araştırma, Food Chemistry dergisinde yayımlandı.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Editör: İRFAN KARSLI