Avustralya çocuklara sosyal medya yasağı getirmeye hazırlanıyor Avustralya çocuklara sosyal medya yasağı getirmeye hazırlanıyor

Üsküdar'daki Çamlıca Kulesi'nde dün akşam bakım çalışması yapıldı. Çalışmaların ardından vinçten parçalar düştü. Dış cephesinde hasar meydana gelen kulenin dış kısmındaki bazı camların da kırıldığı görüldü.

‘ZİYARETÇİ KABUL EDİLMEYECEK’

Konuyla ilgili Çamlıca Kulesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ‘6 Kasım Pazar gecesi Çamlıca Kulesi dış cephesinde yapılan rutin bakım sonrasında, cephe vincinden parçalar düşmüş ve dış cephede hasar meydana gelmiştir. Tüm operasyonlarımız yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldığı için maddi hasar dışında başka bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Radyo ve TV yayıncılığı teknik altyapı hizmetimiz olağan şekilde devam etmektedir. Dış cephede oluşan yüzeysel hasar en kısa sürede giderilene kadar Çamlıca Kulesi ziyaretçi kabul edemeyecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz’ denildi.

ERZURUM’DA ÇÖKEN PİSTİ YAPAN ŞİRKET

Kuleyi inşa eden Sarıdağlar, 2011 yılında Dünya Üniversiteler Arası Kış Oyunları için Erzurum’da yaklaşık 100 milyon TL harcanarak yaptırılan ve iki defa yıkılan kayak pistinin kulelerini de inşa etmişti. Kulelerin yıkılma nedeni olarak yanlış fizibilite yapılması gösterilmişti. Sıradağlar İnşaat'ın Çamlıca Kulesi'ni yapması ise tartışma yaratmıştı.

DEVLETTEN ONLARCA İHALE ALMIŞTI

Türkiye’de helal turizm belgesi alan ilk firma olan Sarıdağlar, konuttan radar üssüne, havalimanından stadyuma kadar devletten onlarca ihale aldı. Sarıdağlar İnşaat, Trabzon Akyazı Stadı, Konya Stadı, Hakkari Havalimanı, Bingöl Havalimanı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ihale edilen Çorum, Samsun gibi illerdeki toplu konutların da inşaatlarını yaptı.

AÇILIŞINI ERDOĞAN YAPMIŞTI

Deniz seviyesinden 587 metre yüksekliği ile İstanbul’un en yüksek yapısı olan Çamlıca Kulesi, İstanbul fethin 568’inci yıldönümünde, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Mayıs 2021 tarihinde hizmete açılmıştı.