Johnson & Johnson, Cuma günü yaptığı açıklamada, aşılamadan 28 gün sonra Kovid-19 aşı adayının, orta ve ağır şiddetteki Kovid-19 vakalarını önlemede yüzde 66 oranında etkili olduğunu açıkladı.

Sonuç, yaklaşık 44.000 katılımcı üzerinde gerçekleştirilen Faz 3 ENSEMBLE çalışmasına dayanıyor. Aşı adayının orta ve ağır şiddetteki Kovid-19'a karşı koruma sağlamada etkinlik ve güvenliğinin değerlendirilmesi amacıyla yapılan çalışma Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Güney Amerika ve Güney Afrika'da gerçekleştirildi.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, aşılamadan 28 gün sonra orta ve ağır şiddetteki Kovid-19 enfeksiyonuna karşı sağlanan koruma ABD'de yüzde 72, Latin Amerika'da yüzde 66 ve Güney Afrika'da yüzde 57 oldu.

Johnson & Johnson, aşının dağıtımına başlayabilmek için ABD İlaç ve Gıda İdaresi'ne acil kullanım izni başvurusunda bulunmayı planladığını açıkladı.

Editör: İRFAN KARSLI