Xinhua

Çin'in ağızdan alınan Kovid-19 ilacının, insanlar üzerinde yapılan testlerde güvenli olduğu sonucu elde edildi

BEİJİNG, 17 Mart (Xinhua) -- Acta Pharmaceutica Sinica isimli uluslararası bir dergide bu hafta yayımlanan çalışmaya göre,...

Abone Ol

BEİJİNG, 17 Mart (Xinhua) --

Acta Pharmaceutica Sinica isimli uluslararası bir dergide bu hafta yayımlanan çalışmaya göre, ilaç Kasım 2021'den bu yılın Ocak ayına kadar Shanghai'da 86 sağlıklı katılımcı üzerinde yürütülen üç faz-1 deneyinde "tatmin edici düzeyde güvenlik ve tolere edilebilirlik" sergiledi. İnsanlar üzerinde yapılan erken evre deneyler, VV116 tabletlerin ağız yoluyla aç karına veya yemek sonrası alınmasının ardından hızla emildiğini gösterdi. İlaca yönelik ölüm veya herhangi bir ciddi yan etkinin bildirilmediği belirtildi.

İlacı geliştirenler arasında Çin Bilimler Akademisi'ne bağlı çok sayıda enstitü, Shanghai Junshi Biosciences Limited Şirketi ve Suzhou merkezli Vigonvita Life Sciences Limited Şirketi yer alıyor. İlk olarak Özbekistan'daki klinik çalışmalar için onaylanan VV116, 2021'in sonlarında ülkedeki orta ila şiddetli Kovid-19 hastalarının tedavisinde kullanılmasına izin verildi. Araştırmacılar çalışmada, faz-1 deneylerinin pozitif sonuçlarına dayanarak, ilaç üzerindeki çalışmaların, etkinliğini ve güvenliğini daha fazla değerlendirmek üzere küresel anlamda faz-2/3 deneylerine doğru ilerlediğini belirttiler.