Yaşam

California Üniversitesi eski jinekoloğunun cinsel istismarı yüzünden 243,6 milyon dolar ödeyecek

LOS ANGELES, 9 Şubat (Xinhua) Bununla birlikte, Salı günü Los Angeles Times'ın duyurduğu bu anlaşma, UC'nin 1983'ten 2018'e kadar UCLA'da çalışan Heaps'in dahil olduğu tüm d...

Abone Ol

LOS ANGELES, 9 Şubat (Xinhua) Bununla birlikte, Salı günü Los Angeles Times'ın duyurduğu bu anlaşma, UC'nin 1983'ten 2018'e kadar UCLA'da çalışan Heaps'in dahil olduğu tüm davaları sonuçlandırdığı anlamına gelmiyor. 243,6 milyon dolarlık devasa tazminat tutarı, dava açmayı sürdüren 300'den fazla kişiyi kapsamıyor. Heaps cezai suçlamalarla da karşı karşıya. UC, Heaps'e yönelik 1990'lı yıllara kadar giden şikayetleri kabul etmekle birlikte 2017 yılında ayrıntılı bir rapor geldiğinde ve soruşturma açtığında bile hiçbir işlem yapmamakla suçlandı.

UCLA, Heaps'in sözleşmesini yenilemeyi ancak 2018'de reddetti ve aynı yıl iddiaları yargıya bildirdi. Heaps Haziran 2019'da tutuklandıktan sonra yüzlerce kadın ortaya çıkarak, Heaps'in kendilerini de cinsel açıdan uygunsuz yorumlara maruz bıraktığını ve muayeneler sırasında onlara cinsel amaçla dokunduğunu iddia etti. Heaps şu anda, çeşitli kadın hastalarla ilgili olarak, hile yoluyla cinsel müessir fiil, hastanın cinsel istismarı ve bilinçsiz kişilere cinsel duhul de dahil olmak üzere 21 suçtan yargılanıyor ve tüm suçlamalardan suçlu bulunursa 67 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılabilir. Heaps suçsuz olduğunu iddia etti ve avukatı, Heaps'in uygun bir şekilde hareket ettiği iddiasını sürdürdüğünü söyledi. UCLA, anlaşmayı duyuran bir açıklamada, Heaps tarafından işlendiği iddia edilen davranışların kınanması gerektiğini ve üniversitenin değerlerine aykırı olduğunu söyleyerek doktoru kınadı.