BEİJİNG, 21 Mart (Xinhua) -- Beijing 2022'de curling etkinliklerine ev sahipliği yapan Ulusal Su Sporları Merkezi ya da diğer adıyla "Buz Küpü" bu yıl Nisan ayında halka açılacak. Merkezin genel müdürü Yang Qiyong Pazar günü Xinhua'ya, Kış Olimpiyat simgesinin, seyirci tribünlerinin ve curling parkurlarının Oyunlar sonrası ziyaretler için tamamen koruma altına alınırken, maskotlar "Bing Dwen Dwen" ve "Shuey Rhon Rhon"un hala hazır bulunacağını söyledi.

Merkezin, halka Olimpiyatların tadını sunacağını ve Kış Olimpiyat kültürünün yayılmasına yardımcı olacağını belirten Yang, Beijing 2022 gönüllülerinin ruhunu tanıtmak için posterler, çalışma günlükleri ve tanıtım malzemelerinin toplandığını ve çok fazla paylaşım sevincine tanık olan Olimpiyat rozet pazarının hayranlara açık kalacağını söyledi. Bununla birlikte curling pisti Haziran ayında "Su Küpü" olarak tekrar yüzme havuzuna dönüştürülecek, lunapark ve dönüştürülmüş ısınma havuzu da yaz tatili öncesi halkı ağırlayacak.

Çin, sürdürülebilir uçak yakıtı pilot programı başlattı Çin, sürdürülebilir uçak yakıtı pilot programı başlattı

"Buz Küpü"nün güney tarafında yer alan yeraltı buz sporları merkezi de Mayıs ayında ilk kez halka açılacak. İki buz pistinden 1.000 metrekarelik olanı curling müsabakaları ve antrenmanları için kalıcı bir mekan olarak ve 1.830 metrekarelik diğeri de artistik patinaj, buz hokeyi ve buz performansları için yıl boyunca hizmet verecek. Yıl sonunda merkez uluslararası curling yarışmalarına bir kez daha ev sahipliği yapacak.

Editör: İRFAN KARSLI