Genel

Bu şekilde uyumak horlama sorununu çözüyor!

Uyku şekli, hemen herkes için büyük önem taşıyor. Ne tarafa dönerek uyuduğunuz, bedeninizin bulunduğu pozisyon uyku kalitesini oldukça etkiliyor.

Abone Ol

Sırt üstü, yüz üstü veya sağ tarafa dönerek uyuyorsanız, size kötü bir haberimiz var. Bilimsel olarak yapılan çalışmalara göre, ne tarafa dönerek uyuduğunuz büyük önem taşıyor. Sol tarafa uyumak, genel sağlığınız ve uyku kaliteniz üzerinde oldukça etkili.

HORLAMAYI AZALTIR

Sıklıkla horlama sorunu yaşayan veya eşinizin bu horlama sorununa maruz kalan biriyseniz çözüm sol tarafa dönerek uyumakta yatıyor olabilir. Özellikle sırt üstü yatıldığında daha yüksek sesle horlama ortaya çıkar. Bunun nedeni; uyurken dilin, ağzın ve çenenin tamamen gevşemiş olmasına neden olmasıdır. Bu yüzden sırt üstü yattığınızda daha fazla horlamaya neden olur.

REFLÜ ETKİSİNE KARŞI KORUR

Özellikle reflü gibi bir sindirim sistemi rahatsızlığıyla karşı karşıya olanlar, gece saatlerinde daha riskli bir süreç içerisine girebilir. Mide asidinin yarattığı rahatsızlığa karşı gece uykusunun kalitesiz bir sürece dönüşmemesi için uzmanlar, sol tarafa yatarak uyumanın çok daha faydalı olduğunu belirtiyor.

KALBİNİZİ KORUMAYA YARDIMCI OLUR

Sol tarafınıza uzanarak kalbinizin çalışmasındaki zorlanma riskini azaltabilirsiniz. Bu şekilde uyumak, kalbinizin pompaladığı kanın vücudunuzda dolaşması çok daha rahat olacaktır.

HAMİLELER İÇİN EN RAHAT POZİSYON

Hamile olan kadınlara sıklıkla sol taraflarına dönerek uyumalarına dair önerilerde bulunmasının önemli bir sebebi var. Sağ tarafa dönerek uyumak, rahmin karaciğere baskı yapmasına neden olması sebebiyle büyük bir rahatsızlık hissedebilirsiniz. Bu nedenle hamilelerin ayları ilerledikçe sol tarafa dönerek uyumaları, daha kaliteli bir gece uykusu yaşamalarına imkan tanır.

LENF DÜĞÜMLERİNİN ÇALIŞMASINI ETKİLER

Lenf bezleri, hangi tarafa dönerek uyuduğunuza bağlı olarak farklı işlev gösterebilir. Bunun sebebi, vücutta bulunan sıvıların, daha hızlı filtrelenmesini sağlamasıdır. Sol tarafınıza dönerek uyumak, lenf bezlerinizin daha hızlı bir filtreleme sistemi uygulamasını sağlarken sağ tarafına dönerek uyuyanlarda daha yavaş bir çalışma sistemi ortaya çıkabilir.