BRÜKSEL, 17 Eylül (Xinhua) -- Belçika'nın başkenti Brüksel'de binlerce kişi kapanması planlanan Audi fabrikasındaki işçilere destek olmak ve sanayideki istihdamın korunmasına yönelik destek çağrısında bulunmak üzere Pazartesi günü sokaklara döküldü. Polisin verdiği bilgilere göre başkentteki protestolara 5.500 kişi katıldı. Audi'nin Brüksel'in Forest semtinde yer alan ve yaklaşık 3.000 kişinin çalıştığı fabrikasını kapatma kararının ardından işçiler greve gitti.

Myanmar'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: 268 ölü, 88 kayıp Myanmar'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor: 268 ölü, 88 kayıp

Yerel sendikalar da Audi işçileriyle dayanışma amacıyla bir günlük grev çağrısında bulundu. Hristiyan İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Sekreteri Marie-Helene Ska, "Bu, sadece 3.000 ailenin değil, aynı zamanda alt yüklenici ve ortak yüklenicilerin de doğrudan ortada kalması anlamına geliyor" dedi. Ska, "Üstelik 3.000 ailenin ve tüm alt yüklenicilerin kaderi onları ilgilendirmiyormuş gibi politikacılardan hiçbir şey duymuyoruz" ifadelerini kullandı.

Belçika Genel İşçi Federasyonu, kaliteli endüstriyel istihdam ve yatırımların korunması için güçlü bir endüstriyel plan talebinde bulunurken, Belçika Liberal İşçi Sendikaları Genel Konfederasyonu'ndan Gert Truyens, "Avrupa Birliği'nin bizim pazarımız için net bir vizyonu yok" dedi. Truyens, "ABD ve Çin kendi sektörlerine büyük yatırımlar yaparak bizden daha fazla pazar payı kazanıyor. Öte yandan bizlerse elektrikli araçlar için sübvansiyonları tartışırken, sektörümüzün temelleri çatırdıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: rss