Londra merkezli gazeteye göre, havayolu şirketi, iki doz koronavirus aşısı olanlardan, aşılarla ilgili kişisel bilgilerini BA uygulamasına yüklemelerini isteyecek. BA yeni kararını, İskoçya İşçi Partisi'nin, yolcuların İngiltere'deki diğer havalimanlarını kullanarak, İskoç hükümetinin otelde karantina uygulamasını deldiklerini ortaya çıkardığı bir dönemde duyurdu.

İngiliz hükümeti, tatillere en erken 17 Mayıs'ta izin verileceğini, daha öncesinde de, hem ülkeye hem de ülkeden yapılacak zaruri olmayan seyahatlerin nasıl ve ne zaman başlayacağına ilişkin 12 Nisan'da bilgi paylaşılacağını bildirdi. Geçtiğimiz Ekim ayında BA'nın Genel Müdürü olarak atanan Sean Doyle, minimum sayıda uçuşun birçok havayolunu zorda bıraktığı bir yılın ardından, İngiltere'yi diğer hükümetlerle birlikte çalışarak seyahatleri başlatacak aşı ve sağlık uygulamalarına izin vermeye çağırdı.

Doyle, "Aşı olan insanların kısıtlamalar olmadan seyahat etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Aşı olmayanlar ise negatif test sonuçları ile seyahat edebilmeli" dedi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 22 Şubat'ta, uzun zamandır beklenen kapanmadan çıkış için "yol haritasını" duyurmuştu. İngiltere'deki okulların Pazartesi günü yeniden açılması, Johnson'un "temkinli fakat değiştirilemez" olarak bildirdiği dört aşamalı planının ilk bölümüydü.

Britanya'nın Galler ve İskoçya da dahil diğer kısımları da kısıtlamaları yumuşatma planlarını açıkladı. Uzmanlar, yeni varyantlar ve halkın kısıtlama kurallarını ihlal etme riskleriyle ilgili kaygılar nedeniyle İngiltere'yi "hala tehlikeyi tam olarak geçirmediği" konusunda uyardılar. İngiltere, Çin, Almanya, Rusya ve ABD gibi ülkeler, hayatı yeniden normale döndürmek amacıyla koronavirüs aşılarını uygulamak için zamana karşı yarışıyor.

Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek Kenya teknolojinin benimsenmesini artırmak için Huawei'yle işbirliğini genişletecek

Editör: İRFAN KARSLI