LONDRA, 2 Aralık (Xinhua) -- İngiliz sağlık yetkilileri Çarşamba günü, İngiltere'de koronavirüsün Omicron varyantını taşıyan 9 vaka, İskoçya'da da 1 vaka daha tespit edildiğini bildirdi. Böylece Britanya'da bu varyanta bağlı toplam vaka sayısının 32'ye çıkmış oldu. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), şimdiye kadar İngiltere'de 22 ve İskoçya'da 10 Omicron varyantı kaynaklı vaka görüldüğünü bildirdi.

UKHSA Başkanı Jenny Harries, "Dünya genelinde diğer ülkelerde gözlemdiğimiz gibi ve vaka tespiti için temaslı takibinin sıkı şekilde yapılmasına bağlı olarak önümüzdeki günlerde daha fazla vaka ile karşılaşmamız çok muhtemel" açıklamasında bulundu.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Heathrow Havaalanı'nda halk sağlığına ilişkin bir uyarı yazısının yanından geçen bir yolcu, 30 Kasım 2021. (Fotoğraf: Li Ying/Xinhua)

Harries, "Bu nedenle Kovid-19 semptomları gösteren herkesin hemen kendini izole ederek bir PCR testi yaptırması kritik önem taşıyor" dedi. Son resmi verilere göre Britanya'da 48.374 yeni Kovid-19 vakası kaydedildi ve toplam vaka sayısı 10.276.007'ye çıktı.

Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti Fransız Schneider Electric, Shanghai'daki Ar-Ge üssünü genişletti

Bölgede ayrıca koronavirüs kaynaklı 171 can kaybı daha yaşandı. Böylece Britanya'da koronavirüs kaynaklı toplam can kaybı 145.140'a ulaştı. Bu veriler sadece, ilk koronavirüs testleri pozitif çıktıktan sonraki 28 gün içinde hayatını kaybedenleri içeriyor. Son veriler Britanya'da 12 yaş ve üzeri kişilerin yüzde 88'inden fazlasının ilk doz, yüzde 80'inden fazlasının iki doz, yaklaşık yüzde 32'sinin ise takviye doz, yani üçüncü doz aşısını yaptırdığını gösteriyor.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Heathrow Havaalanı'nda yürüyen yolcular, 30 Kasım 2021. (Fotoğraf: Li Ying/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI