Bu, 2020 yılında onaylanan ve ödenen 7 milyar yuanlık kredinin ardından, Çin'in pandemiyle mücadelesine yardımcı olması için BRICS Yeni Kalkınma Bankası tarafından sağlanan ikinci acil kredi oldu.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz

Program, ülkedeki üretim faaliyetlerinin restorasyonu ile istikrarlı istihdamın sağlanmasını destekleyecek ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmayı ilerletecek.

Üyesi ülkelere acil yardım programı kredisi sunmak üzere Nisan 2020'de bir mekanizma kuran Yeni Kalkınma Bankası, bu sayede pandemiyle mücadele eden üyelerine yardımcı oluyor. Banka, şimdiye kadar virüsle mücadele kapsamında toplamı yaklaşık 7 milyar ABD doları tutan yedi acil durum kredisine onay verdi.

Çok uluslu bir kalkınma bankası olan NDB, BRICS ülkeleri ve diğer gelişmekte olan ekonomilerdeki altyapı ve sürdürülebilir kalkınma projelerini desteklemek için BRICS üyeleri Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika tarafından 2014 yılında kuruldu. Banka, resmi olarak 21 Temmuz 2015'te Shanghai'da hizmete girdi.

Editör: İRFAN KARSLI