Dünya

BRICS ülkelerindeki medya kültürel alışverişi geliştirmeye yardımcı olabilir!

Güney Afrika'daki Cape Peninsula Teknoloji Üniversitesi'nde gazetecilik okutmanlığı yapan Trust Matsilele, medya kuruluşlarının BRICS ülkeleri arasındaki insanlar arası kültür...

Abone Ol

Güney Afrika'daki Cape Peninsula Teknoloji Üniversitesi'nde gazetecilik okutmanlığı yapan Trust Matsilele, medya kuruluşlarının BRICS ülkeleri arasındaki insanlar arası kültürel alışverişi geliştirmede önemli rol oynadığını belirtti.

Matsilele, Xinhua'ya kısa süre önce verdiği röportajda, BRICS ülkeleri arasındaki ticari ve ekonomik işbirliğinin medyada yeterince yer almasına karşın, kültürel alışverişlerin kapsamının yetersiz kaldığını söyledi.

Matsilele'ye göre medya Brezilya, Çin, Hindistan, Rusya ve Güney Afrika'yı kapsayan BRICS ülkelerinin kültürel özgünlüklerini kamuoyunun dikkatine getirme konusunda bir rol üstleniyor.

BRICS ülkeleri arasında kültürel alışverişi geliştirmenin ekonomik faydaları da olduğunu belirten Matsilele, "Bence en önemli şeylerden biri, insanlar arasındaki işbirliğinin gelişmiş ekonomik ticarete dönüşebileceğidir" dedi.

Matsilele son yıllarda BRICS ülkeleri arasında medyanın yakın işbirliğine tanık olduklarına işaret ederken, giderek artan sayıda Çinli ve Rus medya kuruluşunun muhabirlerini Güney Afrika'ya gönderdiğini belirtti.

Kültürel alışverişlerin medyada daha fazla yer almasına yönelik bu çağrı, Pazartesi günü sanal olarak düzenlenen 5. BRICS Medya Forumu öncesinde yapıldı.