Dünya

BRICS medya liderleri Kovid-19 sonrası müzakere ve iş birliğini konuşmak için bir araya geldi!

BRICS Medya Forumu'nun beşinci başkanlık toplantısı Pazartesi günü video bağlantısıyla yapıldı ve üyeler, forum mekanizmasını geliştirmek ve Kovid-19 sonrası BRICS medyasında...

Abone Ol

BRICS Medya Forumu'nun beşinci başkanlık toplantısı Pazartesi günü video bağlantısıyla yapıldı ve üyeler, forum mekanizmasını geliştirmek ve Kovid-19 sonrası BRICS medyasında müzakere ve iş birliğini arttırmak için ortak çaba gösterme sözü verdi.

BRICS Medya Forumu Yönetim Kurulu Başkanı He Ping, BRICS ülkelerindeki medya kuruluşlarının, sosyal sorumluluklarını gereğince yerine getirdiğini, BRICS tarafından salgına karşı ortak yürütülen mücadeleyi aksatmaksızın rapor ettiğini ve BRICS ülkelerindeki insanlar arasında yardımlaşma ve dayanışmayı kolaylaştırdığını söyledi.

Aynı zamanda Xinhua Haber Ajansı'nın başkanı ve genel yayın yönetmeni de olan He'ye göre, yüzyıldır görülmeyen ciddi değişikliklerin yaşandığı bir dönemde BRICS medya birimleri tarihin akışını yakalamalı ve barışçıl kalkınmayı "kolaylaştırıcı" bir rol üstlenmeli. Ayrıca küresel gidişatın rotasını görmeli, BRICS hikayesini "anlatmalı", medyadaki dönüşüm eğilimlerini takip etmeli, yenilikçi gelişimin "liderleri" olmalı, BRICS iş birliğinin avantajlarından tam olarak yararlanmalı ve pragmatik iş birliklerinin "arayışı" içinde olmalı.

He, Xinhua'nın salgını yenmek için manevi güç sağlamak, ekonomiyi canlandırmak ve ortak geleceğe sahip bir topluluk kurmak için diğer ülkelerden medya kuruluşlarıyla iş birliğini güçlendirmek istediğini de sözlerine ekledi.

Brezilya'dan CMA Group'un Başkanı Jose Juan Sanchez, Rusya'dan Rossiya Segodnya Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Sergey Kochetkov, Hindistan'daki The Hindu Publishing Group of India'nın yöneticisi Narasiimhan Ram ve Independent Media of South Africa Yönetim Kurulu Başkanı Iqbal Surve, etkinliğe forumun eş başkanları olarak katıldı.

Konuşmalarında BRICS'teki medya kuruluşları arasında iş birliğinin derinleştirilmesi, BRICS ülkeleri arasındaki ilişkilerin gelişiminin kolaylaştırılması ve daha iyi bir dünya inşa edilmesine yardımcı olunması konularındaki umutlarını dile getirdiler.

BRICS Medya Forumu Xinhua Haber Ajansı tarafından teklif edildi ve Brezilya, Rusya, Hindistan ve Güney Afrika'dan ana akım medya kuruluşları tarafından ortaklaşa başlatıldı. Etkinliğin en üst düzey karar alma organıysa forum başkanlığı.