Dünya

BRICS bankası Kovid-19'la mücadele için üyelerine milyarlarca kredi verdi

BRICS Yeni Kalkınma Bankası, üye ülkelerinin Kovid-19 pandemisiyle mücadelesine yardımcı olmak üzere 6 milyar ABD dolar acil yardım programı kredisini onayladı. Son olarak Hin...

Abone Ol

BRICS Yeni Kalkınma Bankası, üye ülkelerinin Kovid-19 pandemisiyle mücadelesine yardımcı olmak üzere 6 milyar ABD dolar acil yardım programı kredisini onayladı. Son olarak Hindistan ve Brezilya'ya, ülke ekonomilerinin iyileşmesine destek olmak üzere birer milyar ABD doları kredi verildi.

Bankanın Başkanı Marcos Troyjo, Perşembe günü, genel merkez binasının bitiş töreninde yaptığı açıklamada, Shanghai merkezli bankanın şimdiye kadar beş üye ülkede değeri toplam 25,4 milyar ABD dolarından fazla olan 72 projeyi onayladığını belirtti.

Troyjo, genel merkez binasının böyle zorlu bir zamanda projelendirilip tamamlanmasından "çok etkilendiğini" ifade etti. Troyjo, hem yeni bina inşaatında hem de banka operasyonlarında elde edilen başarılar, "ancak üye ülkeler ve ev sahibi Shanghai'nın güçlü desteğiyle mümkün oldu" diye konuştu.

Yeni Kalkınma Bankası, BRICS ülkeleri ve diğer gelişmekte olan ekonomilerdeki altyapı ve sürdürülebilir kalkınma projelerini desteklemek için BRICS üyesi ülkeler; Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika tarafından 2014 yılında kuruldu. Çok taraflı bir kalkınma bankası olan Yeni Kalkınma Bankası, resmi olarak 21 Temmuz 2015'te Shanghai'da hizmete girdi.