Buna göre, sadece aşıları tam olan kişilerin maçlara gitmesine izin verilirken onların da maske kullanımı dahil katı sağlık önlemleri kurallarına uymaları gerekiyor. Sao Paulo eyaletinin Ekonomik Kalkınma Bakanı olan Patricia Ellen, mekanların açılabilme kapasitesini belirtmedi ancak sosyal mesafe kurallarının korunacağını söyledi. Konuyla ilgili bir basın toplantısında konuşan Ellen, " (Kullanılabilir) kapasitenin hesaplanması gerek çünkü hiçbir şekilde yığılma olmamalı ve insanlar birbirinden uzak durmalı" dedi.

Çin'in Köy Süper Ligi uluslararası yıldız futbolcuları ağırlıyor Çin'in Köy Süper Ligi uluslararası yıldız futbolcuları ağırlıyor

Sao Paulo eyaleti yaklaşık 45 milyonluk nüfusa ev sahipliği yapıyor. Çevresi ve merkezi dahil 21 milyondan fazla insanın yaşadığı, eyaletle aynı adı taşıyan başkenti ise Güney Amerika'nın en büyük metropolü. Diğer bazı Brezilya şehirleri de koronavirüs vaka sayılarının ve can kayıplarının azalması üzerine futbol seyircilerinin kademeli olarak stadyumlara geri dönmesine ilişkin planlarını duyurdu. Geçen hafta, Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Paes, ikonik Maracana Stadyumu'nun ve şehirdeki diğer mekanların Eylül ayında yüzde 50 kapasiteyle yeniden açılacağını söylemişti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Kovid-19'u pandemi olarak ilan ettiği geçen yılın Mart ayından bu yana Brezilya'nın büyük şehirlerinde taraftarların stadyumlara girişi büyük ölçüde yasaklanmıştı. Ancak, Ocak ayındaki Libertadores Kupası ile Temmuz ayında yapılan Kupa Amerika finalleri için istisnalar yapılmış, her iki futbol turnuvasında da 78.000 koltuklu Maracana stadyumu yaklaşık yüzde 10 kapasiteyle açılmıştı. Resmi rakamlara göre, Brezilya'da 20 milyondan fazla pozitif Kovid-19 vakası ve 559.000'den fazla can kaybı bulunuyor.

Editör: İRFAN KARSLI