Dünya

Brezilya'da siyahi bir adamın öldürülmesi protestolara yol açtı!

Yerel televizyon haberlerine göre olayın yaşandığı süpermarketin önünde protesto gösterisi düzenlenirken, polis göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz ve sersemletici bomba kul...

Abone Ol

Yerel televizyon haberlerine göre olayın yaşandığı süpermarketin önünde protesto gösterisi düzenlenirken, polis göstericilere karşı göz yaşartıcı gaz ve sersemletici bomba kullandı.

AFP'nin haberine göre Sao Paulo'da yaklaşık bin protestocu, Fransızlara ait Carrefour süpermarket zinciri mağazalarına saldırırken, mağazalardaki eşyaları çöpe atıp yaktı.

Başkent Brasilia, Belo Horizonte ve Rio de Janeiro'da da büyük çaplı gösteriler düzenlendi.

Öldürülen kişi, Joao Alberto Silveira Freitas adında 40 yaşında bir kaynak ustasıydı. Videoda, süpermarkette bir güvenlik görevlisi tarafından tutulan Freitas'ın yüzüne ve kafasına, bir başka güvenlik görevlisi tarafından defalarca yumruk atıldığı görülüyor.

AFP'ye göre Freitas, sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen olay yerinde hayatını kaybetti. Süpermarketin iki güvenlik görevlisi ise tutuklandı.

Carrefour'un Brezilya şubesi, Freitas'ın "acımasızca öldürülmesini" kınarken, suça karışanların cezalandırılması için gerekli önlemlerin alınacağını bildirdi.