Gönüllüler, Gazze'deki çocuklar için akrobasi gösterileri düzenledi Gönüllüler, Gazze'deki çocuklar için akrobasi gösterileri düzenledi

SAO PAULO, 17 Eylül (Xinhua) -- "Concordia" adlı kargo gemisi Brezilya'nın kuzeydoğusundaki Pernambuco eyaleti açıklarında battı. Gemide bulunan en az 5 kişiye ulaşılamıyor. 4 kişi ise kazadan sağ olarak kurtarıldı. Yerel medyada Pazartesi günü çıkan haberlere göre kargo gemisi, Pazar gecesi Goiania belediyesindeki Ponta das Pedras plajının 15 kilometre uzağında battı.

Brezilya Donanması yaptığı açıklamada, acil durum ve kurtarma protokollerini devreye soktuğunu bildirdi. Kurtarma gemileri ve Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçakla, gemi mürettebatından 4 kişinin kurtarıldığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Geminin sahibi Antonio Goncalves, GloboNews televizyon kanalına yaptığı açıklamada 180 ton taşıma kapasitesine sahip geminin Brezilya'nın en popüler plajlarından bazılarının bulunduğu Fernando de Noronha'ya inşaat malzemeleri ve gıda götürmekte olduğunu söyledi.

Kaynak: rss