Sağlık

Brezilya Sağlık Bakanı: Omicron varyantı umutsuzluk değil endişe kaynağı

BRASİLİA, 30 Kasım (Xinhua) Bakan, "Bu bir umutsuzluk varyantı değil çünkü halkımıza kaliteli sağlık hizmeti sunmaya kararlı sağlık yetkililerimiz bulunuyor" diye konuştu. Gü...

Abone Ol

BRASİLİA, 30 Kasım (Xinhua) Bakan, "Bu bir umutsuzluk varyantı değil çünkü halkımıza kaliteli sağlık hizmeti sunmaya kararlı sağlık yetkililerimiz bulunuyor" diye konuştu. Güney Afrika'dan gelen ve Kovid-19 testi pozitif çıkan bir Brezilya vatandaşı, hangi varyantın kendisine bulaştığı bilinmediği için Brezilya'da karantina altına alındı. Omicron varyantı kaynaklı ilk vaka, Güney Afrika'da tespit edildi ve 24 Kasım'da Dünya Sağlık Örgütü'ne bildirildi.

Yeni varyant daha önce görülmemiş bir dizi mutasyona uğramış durumda. Bu mutasyonlar esas olarak virüsün insan hücrelerini istila etmek için kullandığı spike proteininde tespit edildi. Queiroga, Brezilyalılardan hafta sonu boyunca sakin kalmalarını isteyerek yeni varyanta karşı alınan önlemlerin aynı kaldığını ve Kovid-19'a karşı ana silahın aşı olduğunu söyledi. Brezilya'da, Pazar günü itibarıyla toplam Kovid-19 vaka sayısı 22 milyon 80 bin 906 oldu, virüs kaynaklı can kaybı sayısı da 614 bin 278'e ulaştı.