Brezilya parlamentosunun alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'nin oturumunda konuşan Queiroga, "Sağlık Bakanlığı'nın kurduğu bağlantılar sayesinde ve herkesin özverisiyle, 18 yaş üstü Brezilya nüfusunu 2021 yılı sonuna kadar aşılamak mümkün olacak" dedi.

Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

Bakana göre sözleşme, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun katılacağı bir törenle 1 Haziran'da imzalanacak ve sonrasında ürün Oswaldo Cruz Vakfı tarafından Rio de Janeiro kentinde üretilecek. Queiroga, Brezilya'nın 2022'ye kadar teslim edilmek üzere yaklaşık 600 milyon doz Kovid-19 aşısı için sözleşme imzaladığına ve şimdiye kadar bunun 90 milyon dozdan biraz fazlasının eyaletler ve belediyelere dağıtıldığına dikkat çekti.

Queiroga, tedariğin yetersiz kalmasından dolayı hükümetin, Haziran ayında öngörülenden 12 milyon doz daha az olmak üzere 41,9 milyon doz aşı dağıtacağını sözlerine ekledi. En son resmi raporlara göre Güney Amerika ülkesinde toplam 16.274.695 Kovid-19 vakası ve 454.429 can kaybı kayıtlara geçti. Brezilya'da 63,4 milyon kişi aşılanırken, 20,9 milyon kişiye aşının her iki dozu da uygulandı.

Editör: İRFAN KARSLI