Xinhua

Brezilya ilk iki Deltacron vakasını teyit etti

BRASİLİA, 15 Mart (Xinhua) -- Brezilya Sağlık Bakanı Marcelo Queiroga Salı günü, ülkede koronavirüsün Delta ve Omicron varyantlarının genetik özelliklerini birleştiren yeni De...

Abone Ol

BRASİLİA, 15 Mart (Xinhua) -- Brezilya Sağlık Bakanı Marcelo Queiroga Salı günü, ülkede koronavirüsün Delta ve Omicron varyantlarının genetik özelliklerini birleştiren yeni Deltacron varyantının bulaştığı iki vakayı teyit etti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Deltacron'un ilk Fransa'dan tespit edilmesinden sonra Mart ayının başından bu yana yayılmasını izliyor. Sağlık Bakanı Queiroga, iki kuzey eyaletine atıfta bulunarak, "genomik gözetim servisimiz Brezilya'da zaten iki vaka tespit etti. Biri Amapa'da, diğeri Para'da" dedi.

Queiroga, Brezilya'da yeni Kovid-19 vakalarının sayısındaki düşüşe rağmen, sağlık yetkililerinin tedbirli olmaları gerektiğini söyledi ve halkı tam aşı olmaya çağırdı. Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre, Brezilya Pazartesi günü 24 saat içinde 11.287 yeni Kovid-19 vakası ve hastalıktan 171 ölüm daha bildirerek, pandeminin başlangıcından bu yana 29.380.063 teyit edilmiş vaka ve 655.249 ölüm kaydetmiş oldu.