Kovid-19 ile ilgili kongre komisyonu tarafından düzenlenen bir senato oturumunda konuşan Guedes, ekonomide genel bir iyileşme olduğunu vurguladı. Guedes, "Darbe aldık ve çok para harcadık ancak durumun kontrolünü yeniden kazandık. Hızla batıyorduk fakat hızla uçurumdan çıktık ve şimdi istihdam yaratıyoruz" dedi.

Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Bakan, "Brezilya mali olarak çöküşle karşı karşıya kalabilirdi ancak bu durumu kontrol etmeyi başardık. Şimdi her şeyi yeniden normalleştiriyoruz" diye konuştu. Guedes, kayıt dışı sektörlerde çalışanlar ve işsizler için acil pandemi yardımının üç ay daha uzatılacağını doğruladı. Çünkü bu süre içinde tüm yetişkin nüfusun en az bir doz Kovid-19 aşısı olması ve Brezilya'daki pandeminin kontrol altına alınması bekleniyor.

Paulo Guedes, "Sağlık Bakanı Marcelo Queiroga'nın sözleriyle beklenti, (Ekim ayına kadar) pandemi kontrollü bir ortamda olacağımıza ilişkin. Bu fikir, acil yardımın Ekim ayının sonuna kadar uzatılmasına yol açıyor" dedi. Ekonomi Bakanı Guedes, Kongre'ye yaptığı sunumda, Kovid-19 ile mücadeleye yönelik tedbirlerin bütçeye yansımasını da paylaştı. Bakan, kişisel gelir vergisinde vergilendirilebilir asgari tutarı yükselten bir vergi reformu tasarısı da sundu.

Editör: İRFAN KARSLI