DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Kovid-19'un neden olduğu enfeksiyon ve ölümlerde yaşanan artışa rağmen ülke çapında kapanma konusundaki muhalif duruşundan geri adım atmadı. Bolsonaro, Brezilya'nın güneyindeki Santa Catarina eyaletine bağlı Chapeco kentinde Çarşamba günü yaptığı konuşmada, "Ülke çapında kapanma olmayacak" dedi. Kovid-19 vakalarında yaşanan yeni dalga nedeniyle ülkenin birçok bölgesinde olduğu gibi Chapeco'da da Şubat ayından bu yana hastane hizmetleri çökmüş durumda.

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde bir metro vagonunda maske takmış yolcular, 22 Mart 2021. (Fotoğraf: Rahel Patrasso/Xinhua)

Bolsonaro, "Evde kalma, işyerlerini kapatma, kapanma politikasını kabul etmeyeceğiz. Diğerleri gibi bu virüs de burada kalmak için geldi ve kalacak. Kökünü kazımak neredeyse imkansız" diye konuştu. Bolsonaro, kapanma yerine, Kovid-19 kurbanları için "tedaviler gibi alternatifler seçebilecekleri araçlar ile sağlık uzmanları" sağlamak gerektiğini söyledi.

Özellikle Brezilya'nın kuzeyindeki Amazon bölgesinde koronavirüsün daha bulaşıcı varyantlarının ortaya çıkmasından bu yana Brezilya'da daha da kötüleşen salgın küresel bir endişe kaynağı haline geldi. Güney Amerika ülkesi Brezilya'da Salı günü Kovid-19 kaynaklı 4.195 ölüm kaydedilirken ülkede pandemide yaşanan toplam can kaybı sayısı ise 336.947'ye yükseldi.

Editör: İRFAN KARSLI