Spor

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Kupa Amerika 2021'in ülkesinde yapılacağını duyurdu

Bolsonaro kendisinin ve Sağlık Bakanı Marcelo Queiroga dahil bakanlarının görüşleri doğrultusunda, "kararın verilmiş durumda" olduğunu belirtti.Brasilia'daki Alvorada Sarayı ö...

Abone Ol

Bolsonaro kendisinin ve Sağlık Bakanı Marcelo Queiroga dahil bakanlarının görüşleri doğrultusunda, "kararın verilmiş durumda" olduğunu belirtti.Brasilia'daki Alvorada Sarayı önünde taraftarlarına bir konuşma yapan Bolsonaro, Brezilya Futbol Konfederasyonu'nun Pazartesi günü konuyu görüşmek üzere kendisiyle temasa geçtiğini, kendisinin de "ilgili tüm bakanlarla" konuştuğunu ve sonucun olumlu olduğunu söyledi.

Paraguay merkezli CONMEBOL Pazartesi sabahı, Arjantin ve Kolombiya'nın daha önce planlandığı gibi şampiyonaya ev sahipliği yapamayacağını, bu nedenle Brezilya'nın Kupa Amerika 2021'in düzenlenmesi için alternatif mekan olarak seçildiğini duyurdu. Arjantin, ülkedeki Kovid-19 durumu nedeniyle, Kolombiya ise toplumsal olaylarla karşı karşıya olduğu için Kupa Amerika'yı gerçekleştiremeyecek. Güney Amerika'nın futbol yönetim organı olan CONMEBOL, Pazartesi günü Bolsonaro'ya turnuvaya "kapılarını açtığı" için teşekkür etti.

Ancak Brezilya'nın bakanlık seviyesindeki Kabine Şefi Luiz Eduardo Ramos, Pazartesi öğleden sonra yaptığı açıklamada, değerlendirilmesi gereken bir dizi önlem nedeniyle Kupa Amerika'nın Brezilya'da yapılacağına dair henüz resmi bir onay verilmediğini söyledi. Kupa Amerika 2021'in normalde 13 Haziran'da başlaması, final maçının da 10 Temmuz'da oynanması planlanıyordu ancak yapılan değişiklikler nedeniyle kesin tarih henüz netleşmiş değil.