Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Yabancı basına röportaj veren Cristina, Güney Amerika ülkesi Brezilya'nın dünyadaki en büyük üçüncü meyve üreticisi olduğunu fakat ihracatçı konumunda alt sıralarda bulunduğunu söyledi. Ülke Çin'e sadece kavun ihraç ediyor. Brezilya Tarım Bakanı, "Brezilya çok büyük bir potansiyele sahip olduğu için çok çalışıyoruz ancak ihracata yeni başlamış durumda.

Bu yıl en yüksek kalitedeki ürünlerden Brezilya üzümlerini ve diğer ülkelere halihazırda ihraç ettiğimiz mangolar gibi meyveleri Çin pazarına açmayı başarıp başaramayacağımızı görmek istiyorum" dedi. Cristina, "Çin'in Brezilya'nın yeni taze meyvelerine kapılarını açmasından çok memnun oluruz" diye ekledi.

Tarım ticareti sektöründe Çin'in Brezilya ekonomisi için önemini vurgulayan Brezilyalı bakan, ülkesinin Çinli şirketlerle yeni anlaşmalara ve ortaklıklara açık olduğunu söyledi. Tereza Cristina, "Çin'in en büyük gıda ticareti yapan şirketi COFCO, Brezilya'da ve ürünlerimizi satın alıyor. Diğer Çinli şirketlerin de Brezilya iş sektöründe ortaklıkları var" dedi.

Brezilya Tarım Bakanı, "Talep artıyor, yeni tüketim alışkanlıkları, daha fazla sağlık talebi ve küresel ısınmayla mücadele ihtiyacı var. Dünyada tarımsal üretimin sürdürülebilir şekilde artırılmasının, gıda kayıp ve israfının azaltılmasının, sosyal koruma politikalarının güçlendirilmesinin, güvenli ve sağlıklı gıdaya erişimdeki eşitsizliklerin azaltılmasının gerekli olacağına inanıyorum. Bu noktalar, gelecekte günlük gündemimizde yer alacak" diye konuştu.

Editör: İRFAN KARSLI