Anvisa'nın ilk 6 milyon dozluk CoronaVac serisinin kullanımına onay vererek ülke çapında bir Kovid-19 aşılama sürecini başlatmasından bir gün sonra, Pazartesi günü Sao Paulo merkezli Butantan Enstitüsü tarafından talepte bulunulmuştu.

Aşılar, Çinli ilaç firması Sinovac Biotech tarafından Butantan Enstitüsü ile ortaklaşa geliştirildi. Anvisa, CoronaVac'ı "güvenli, kaliteli ve etkili bir aşı" olarak gördüğünü belirterek, aşılamanın ilk haftasında CoronaVac'ın uygulanmasında herhangi bir sorunla karşılaşılmadığını kaydetti.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Anvisa'nın Pazar günü Sinovac ve Oxford Üniversitesi/AstraZeneca aşılarının Kovid-19'a karşı acil kullanmına izin vermesine rağmen, Brezilya'da Cuma gününe kadar yalnızca CoronaVac aşıları mevcuttu.

Sağlık uzmanlarına, yerli halklara ve bakımevlerinde yaşayan yaşlılara öncelik verilerek tüm Brezilya eyaletleri ve Federal Bölge'de aşılama süreci başlatıldı. Sağlık Bakanlığı'ndan alınan en son verilere göre Güney Amerika'da yer alan ülkede Cuma günü itibarıyla 8 milyon 753 bin 920 Kovid-19 vakası ve 215 bin 243 ölüm kaydedildi.

Editör: İRFAN KARSLI