Lucara, anlaşmayı Perşembe günü Botsvana Borsası'na yaptığı bildirimle hissedarlarına duyurdu. "Sethunya" lakabı takılan elmas, bu yılın Şubat ayında Karowe Madeni'nden, kırılmadan, cevherin doğrudan frezelenmesiyle çıkarıldı.

Lucara ile Louis Vuitton ve HB Antwerp arasındaki satış, Botsvana'da bugüne kadar görülen en büyük elmas olan 1758 karatlık Sewolo'nun geçtiğimiz yıl Karowe Madeni'nden çıkarılması üzerine Ocak ayında duyurulan işbirliğine dayanıyor.

Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp Vietnam'da Yagi Tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısı 197'ye yükseldi, 128 kişi kayıp

Üç tarafın işbirliği için uzlaştığı anlaşmada, işlenmemiş bir elmasın çıkarılması ve bu elmasın yalnızca Louis Vuitton'a sunulması planlanmıştı.

Parlatılmış elmas için Lucara'ya, hizmet bedeli ve üretim maliyeti düşüldükten sonra HB'nin tarama ve planlama teknolojileri tarafından belirlenecek tahmini satış fiyatı üzerinden bir ödeme yapılacak. Firma, elmasın gerçekleşen kesin satış fiyatı üzerinden ek bir ödeme daha alacak.

Editör: İRFAN KARSLI