Dünya

Botsvana'da 1.098,3 karatlık elmas bulundu

Debswana Elmas Şirketi, Çarşamba günü, ülkenin başkenti Gaborone'de Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi ve kabinesine 1.098,3 karatlık bir elmas sundu. Elmasın 1 Haziran...

Abone Ol

Debswana Elmas Şirketi, Çarşamba günü, ülkenin başkenti Gaborone'de Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi ve kabinesine 1.098,3 karatlık bir elmas sundu. Elmasın 1 Haziran'da ülkenin güneyindeki Jwaneng madeninin güney Kimberlite hattı üzerinde keşfedildiğini kaydeden şirkete göre, bu elmas, Botsvana hükümeti ile küresel elmas devi De Beers'ın ortak iştiraki olan Debswana adlı şirketin 1967'de Botsvana'da ilk kez elmas keşfedilmesinden bu yana elde ettiği en kaliteli değerli taş oldu.

Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi, Botsvana'nın başkenti Gaborone'de Debswana Elmas Şirketi tarafından bulunan 1.098,3 karatlık elmasa bakıyor, 16 Haziran 2021. (Fotoğraf: Tshekiso Tebalo/Xinhua)

Dünya genelinde bulunan en büyük beş değerli taş arasında olduğu düşünülen elmas, an itibarıyla zorluklarla mücadele eden Botsvana halkına umut veriyor. Debswana Vekil Müdürü Lynette Armstrong, "Böyle bir dönemde gelen bu keşif gerçekten de bir ülke olarak bizler için yeni bir yolculuğu simgeliyor" yorumunda bulundu. Botsvana Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi elması keşfeden iki işçiye övgüde bulundun ve elmastan elde edilecek gelirin ülkenin kalkınma ihtiyaçlarına katkıda bulunabileceğini söyledi.