Dünya

Bolsonaro: Brezilya küresel yatırımcılara 'eşsiz fırsatlar' sunuyor

Bolsonaro, Kovid-19 pandemisi endişe verici olsa da bunun, "büyümeye ve istihdam yaratmaya devam eden" Brezilya ekonomisi için uzun vadede bir risk oluşturmayacağını söyleyere...

Abone Ol

Bolsonaro, Kovid-19 pandemisi endişe verici olsa da bunun, "büyümeye ve istihdam yaratmaya devam eden" Brezilya ekonomisi için uzun vadede bir risk oluşturmayacağını söyleyerek yatırımcılara güvence verdi. Bolsonaro, "Brezilya, sahip olduğu potansiyelin yanı sıra yasal ve ekonomik güvenliği sayesinde de dünyanın dört bir yanından yatırımcılara eşsiz fırsatlar sunmaya hazırdır" dedi.

Bolsonaro, "Sunulan tekliflere dayanarak beklenti, Brezilya'nın 2021 ile 2022 yılları arasında 50 milyar ABD doları yatırım çekerek 22.000 yeni iş yaratacağı yönündedir" diye konuştu. Bolsonaro, "Gelişme ve sürdürülebilirliğin birbiriyle çeliştiğine inanmanın yanlış olduğundan şimdiye kadar hiç şüphe duymadım" diyerek Brezilya'nın Amazon bölgesinin sürdürülebilir kullanımını savundu.

Bolsonaro, bir kamu kuruluşu olan Brezilya Yatırım Teşvik Ajansı (Apex-Brasil), Amerikalılar Arası Kalkınma Bankası ve federal hükümet tarafından düzenlenen ve 101 ülke ve bölgeden katılımın gerçekleştiği Brezilya 2021 Yatırım Forum'unda konuştu.