Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce Perşembe günü, ülkenin güneyindeki Chuquisaca departmanında bulunan Caipipendi bloğundaki Boicobo Sur X1 kuyusunda 28,3 milyar metreküplük çok büyük bir doğalgaz sahası keşfedildiğini duyurdu. Bir basın toplantısı düzenleyen Arce, "Pachamama'mız (Toprak Ana) biz Bolivyalılara güzel bir Noel hediyesi veriyor" dedi.

Bolivya Hidrokarbon Bakanlığı'na göre, sahanın proje çalışmaları 2015 yılında, o zamanki cumhurbaşkanı Evo Morales'in yönetimi sırasında başladı, sondaj ise 2019 yılının Ekim ayında başladı ve bu yıl 2 Aralık'ta tamamlandı.

Boicobo Sur X1 kuyusundaki sondaj faaliyetlerine bugüne kadar yaklaşık 74 milyon ABD doları yatırım yapıldı. Bolivya Cumhurbaşkanı'na göre, 2021'in sonunda üretime girecek olan kuyu "ülkenin tüm hidrokarbon planlamasına önemli bir katkı" sağlayacak.

Bu keşiften birkaç gün önce de, ülkenin doğusundaki Santa Cruz departmanında Yapacani'de bulunan Yarara X1 kuyusunda, 13,7 milyon varil petrol rezervi ve 2,2 milyar metreküp doğalgaz keşfedildiği devlete ait YPFB petrol ve doğalgaz şirketi tarafından doğrulanmıştı.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Editör: İRFAN KARSLI