BEİJİNG, 24 Şubat (Xinhua) -- Boeing China'ya göre, Boeing ile yerel ve küresel ortakları, kargo uçakları için artan pazar taleplerini karşılamak amacıyla Çin'deki Boeing dönüştürülmüş kargo uçakları üretim hatlarının geliştirilmesine destek olacak. Bu yıl sonuna kadar Çin genelinde 737-800 tipi dönüştürülmüş kargo uçakları projesi için 12, 767 tipi içinse üç üretim hattı faaliyete geçecek.

Boeing China, Boeing ve ST Mühendislik şirketlerinin kısa süre önce 767-300 tipi uçakların kargo uçaklarına dönüştürülmesi için ek kapasite oluşturma planını açıkladığını belirtti. Boeing China, bu yılın ikinci yarısında Boeing'in ST Mühendislik Şirketi'nin Çin'in güneyinde bulunan Guangzhou kentindeki uçak iskeleti üretim tesisine 767-300 tipi uçakların kargo uçağına dönüştürülmesi için dönüşüm hattı ekleyeceğini ve Çin'deki 767 tipi uçakların dönüştürülmesi için toplam dönüşüm hattı sayısının üçe ulaşacağını bildirdi.

Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor
Editör: İRFAN KARSLI