Çin

Boeing: Çin'in ticari uçak filosu 2043'e kadar iki katından fazla büyüyecek

Abone Ol

Boeing'in ticari uçaklar ve ilgili hizmetlere yönelik uzun vadeli talep tahminlerini içeren "Boeing 2024 Çin Ticari Pazar Görünümü" raporuna göre, Çin'in ticari uçak filosu 2043 yılına kadar yılda yüzde 4,1 oranında büyüyerek uçak sayısı 4.345'ten 9.740'e yükselecek. Ayrıca yüzde 5,9'luk yıllık yolcu trafiği artışı, küresel ortalama olan yüzde 4,7'yi geçecek.

SAN FRANCISCO, 28 Ağustos (Xinhua) -- Boeing'in yeni yayımladığı "Boeing 2024 Çin Ticari Pazar Görünümü" raporunda, yolcu ve kargo taşımacılığına yönelik artan talebi karşılamak üzere genişleyip modernleşen havacılık sektörüyle Çin'in ticari uçak filosunun 2043 yılına kadar iki katından fazla büyümesi öngörülüyor. Boeing'in ticari pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Darren Hulst, "Çin'in yolcu ve kargo ticari havacılık pazarı, ekonomik büyüme ve havayolu şirketlerinin ülkedeki ağlarını genişletmeleri sayesinde büyümesini sürdürüyor. Buradan hareketle, Çin'in güçlü bir taleple karşı karşıya kalacak olan havayolu şirketlerinin yakıt tasarruflu modern filolarını genişletme gereği duyacakları görülüyor" dedi. Boeing'in ticari uçaklar ve ilgili hizmetlere yönelik uzun vadeli talep tahminlerini içeren "Boeing 2024 Çin Ticari Pazar Görünümü" raporuna göre, Çin'in ticari uçak filosu 2043 yılına kadar yılda yüzde 4,1 oranında büyüyerek uçak sayısı 4.345'ten 9.740'e yükselecek. Ayrıca yüzde 5,9'luk yıllık yolcu trafiği artışı, küresel ortalama olan yüzde 4,7'yi geçecek.

Çinli havayolu şirketlerinin, büyüyen filoyu desteklemek amacıyla dijital çözümler, bakım ve modifikasyonlar gibi havacılık hizmetlerine toplamda 780 milyar ABD doları yatırım yapması bekleniyor. Boeing'in raporunda Çin'in havayolu sektörünün yeni pilotlar, bakım teknisyenleri ve kabin ekibini desteklemek üzere yaklaşık 430.000 yeni personeli işe alıp eğitmesi gerekeceği de belirtildi. Çin'in sivil havacılık yolcu ve kargo taşımacılığında 50 yılı aşkın bir süredir kullanılan Boeing uçakları, bu sistemlerin vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Rapora göre şirket, Çin yapımı parçalarla üretilen 10.000'den fazla Boeing uçağıyla Çin'in havacılık imalat sektörünün en büyük müşterisi konumunda.