Boeing, bu karar sayesinde ABD'deki havayolu firmaları da dahil olmak üzere FAA'nın yetki alanındaki havayolu şirketlerinin 737 MAX tipi uçaklarını yeniden hizmete alması için adım atabilecek ve uçak teslimatına başlayabilecek.

Boeing İcra Kurulu Başkanı David Calhoun, "Operasyonların askıya alınması kararına yol açan iki trajik kazada hayatını kaybedenleri asla unutmayacağız" dedi.

Calhoun, "Bu olaylar ve çıkardığımız dersler, şirketimizi yeniden şekillendirdi ve temel değerlerimiz olan güvenlik, kalite ve sağlamlığa daha fazla odaklanmamızı sağladı" diye konuştu.

Şirketin verdiği bilgilere göre, Boeing geçen 20 ay süresince havayolu firmalarıyla yakın bir çalışma yürüttü. Bu sürede havayolu şirketlerine uzun dönemli depolama konusunda ayrıntılı tavsiyeler verilirken, havayolu firmalarının Boeing'e gönderdiği bilgiler, uçakların güvenli şekilde yeniden hizmete alınması yönündeki çabalara katkı sağladı.

Boeing'den yapılan açıklamada, uçak ve pilot eğitimi konusundaki değişikliklere ek olarak güvenlik ve kalite konularına daha fazla ağırlık vermek için önemli adımlar atıldığı belirtildi.

Bir yıldan kısa bir süre içinde yaşanan iki ölümcül uçak kazasında, Boeing'in 737 MAX'larda kullanılan uçuş kontrol yazılımının rolü olabileceğine ilişkin kanıtlara ulaşılması üzerine, bu uçakların uçuşları geçen yıl Mart ayının başlarında tüm dünyada durdurulmuştu.

Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti Batı Şeria'da 13 yaşındaki bir kız çocuğu İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

Editör: İRFAN KARSLI