Dünya

BMW, ikinci lityum tedarikçisiyle 285 milyon euroluk anlaşma imzaladı

BMW'nin verdiği bilgiye göre Livent, 2022 yılı itibarıyla BMW batarya hücresi üreticilerine lityum tedarik edecek. Şirket, 2019'da da Avustralya madenlerindeki sert kaya yatak...

Abone Ol

BMW'nin verdiği bilgiye göre Livent, 2022 yılı itibarıyla BMW batarya hücresi üreticilerine lityum tedarik edecek. Şirket, 2019'da da Avustralya madenlerindeki sert kaya yataklarından çıkan lityumun satın alınması için bir anlaşma imzalamıştı. BMW AG Yönetim Kurulu Üyesi Andreas Wendt, yaptığı açıklamada, Alman araba üreticisinin lityum tedariki için ikinci bir kaynak bularak "teknolojik, coğrafi ve jeopolitik olarak tekil tedarikçilere daha az bağımlı hale geldiğini" söyledi.

Şirket açıklamasında, "çevre ekosisteme yönelik etkinin en aza indirilmesi için kullanılan tuzlu suyun doğrudan çevre ortama bırakıldığı ve buharlaştırılmadığı", bunun da tuzlu su tabakaları ile yeraltı suyu tabakaları arasındaki dengeyi büyük oranda koruduğu kaydedildi. Alman araba üreticisi, BMW'nin gelecek yıllarda elektrikli ulaşım konusundaki gelişimini hızlandırmasının da batarya hücresi üretiminde kilit öneme sahip bir hammadde olan "lityuma yönelik ihtiyacı artıracağının" altını çizdi. BMW, 2025 sonuna kadar yaklaşık iki milyon müşteriye tamamen elektrikli araç sunmayı planlıyor.