Dünya

BMW, Çin'deki ortak girişimindeki payını yüzde 75'e yükseltti

BERLİN, 12 Şubat (Xinhua) BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Zipse, "Bugün, Çin'e yönelik uzun ve başarılı taahhüdümüzü genişletmeye devam ettiğimiz, önemli bir adımı gerçe...

Abone Ol

BERLİN, 12 Şubat (Xinhua) BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Zipse, "Bugün, Çin'e yönelik uzun ve başarılı taahhüdümüzü genişletmeye devam ettiğimiz, önemli bir adımı gerçekleştiriyoruz" dedi. "Dünyanın en büyük otomotiv pazarında başarımızın devam etmesi, yalnızca BBA ortak girişimimizin büyümesi ve daha da geliştirilmesi ile el ele gerçekleşebilir."

Çin'in kuzeydoğusundaki Liaoning eyaletinin merkezi Shenyang'daki BMW Brilliance Automotive'in (BBA) yeni Tiexi Fabrikasının içi görülüyor, 21 Aralık 2021. (Fotoğraf: Xinhua)

Ortak girişim 2003 yılında kuruldu ve sözleşmenin uzatılmasına ilişkin anlaşma 2018 yılının sonlarında imzalandı. BBA, Liaoning eyaletinin merkezi Shenyang'daki iki fabrikada ağırlıklı olarak Çin pazarı için içten yanmalı motorlar ve elektrikli tahrik sistemlerine sahip BMW araçları üretiyor. 2021'de Çin'deki müşterilere, bir önceki yıla göre yüzde 8,9 artışla toplam 846.237 BMW aracı satıldı. Aynı dönemde, BBA ortak girişimi tarafından 700.000'den fazla otomobil üretildi. Güçlü talebe yanıt olarak BBA, Shenyang'daki üretim kapasitesini artırıyor. Şirkete göre şu anda Dadong Bölgesi'ndeki bir fabrika genişletiliyor ve Tiexi Bölgesi'nde tamamen yeni bir tesis inşa ediliyor. BMW AG'nin finanstan sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Nicolas Peter, "BBA, BMW markasını Çin'de lider bir premium marka olarak konumlandırmaya önemli ölçüde katkıda bulundu" dedi. Son on yılda BBA, Çin'e 10 milyar eurodan (11,4 milyar ABD doları) fazla yatırım yaptı.