Genel

BMW CEO'su: Çin-Almanya ekonomik ilişkileri güçlü köprüler kurmaya devam ediyor

Abone Ol

BMW'nin üst düzey yönetimi, Çin'in dünyanın en kapsamlı sanayi üslerinden ve tedarik zincirlerinden birini kurduğu gibi büyük bir nüfusa, becerikli çalışanlara ve yeteneklere sahip olduğunu düşünüyor.

 BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Zipse, kısa süre önce Xinhua ile yaptığı röportajda, Çin ve Almanya ticari bağlarının iki ülke arasında güçlü köprüler kurmaya devam edebileceğini söyledi. 

Zipse, geçen Aralık ayında göreve başlayan Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Cuma günü gerçekleşen ilk Çin ziyaretine eşlik etti. 

Zipse, "Bu ziyaret, Çin ile Almanya arasındaki ekonomik işbirliğini güçlendirmeye yönelik güçlü bir sinyal gönderiyor" dedi.


BMW CEO'su, "BMW Grubu olarak, Çin ile Almanya arasında güçlü ilişkiler kurmaya ve işbirliğini geliştirmeye devam etme konusunda muazzam bir potansiyel görüyoruz. Gelecekte bu tür birçok fırsatı sabırsızlıkla bekliyorum." 

Bu yıl Çin ile Almanya arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yıl dönümü. Zipse, "Bu, daha fazla büyüyebilecek, gelişebilecek ve iyileşebilecek bir ortaklıktır" dedi.

BMW'nin üst düzey yönetimi, Çin'in dünyanın en kapsamlı sanayi üslerinden ve tedarik zincirlerinden birini kurduğu gibi büyük bir nüfusa, becerikli çalışanlara ve yeteneklere sahip olduğunu dikkate alıyor.

BMW CEO'su, "Çin, dijitalleşme, elektrifikasyon ve sürdürülebilirlik gibi stratejik alanlarımızın ana itici gücüdür. Ayrıca stratejik açıdan en önemli pazarlarımızdan bir olmayı sürdürecektir" diye ekledi.

2021'de, Çin'in binek aracı pazarı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 4,4 büyüme kaydetti. 2020'ye kıyasla yüzde 8,8 artışla toplamda 846.000 BMW ve MINI aracı Çinli müşterilere teslim edilirken bu, BMW'nin en büyük pazarında peş peşe ikinci yılda yeni satış rekoru oldu. 


Zipse, "Çin hükümetinin yabancı yatırımı çekmeye, dışa açılmayı genişletmeye ve yeniliği teşvik etmeye devam etme konusundaki son mesajları cesaret verici. Çin pazarının orta ve uzun vadeli beklentileri konusunda iyimseriz" dedi.

BMW CEO'su, "BMW Group, Çin'e sarsılmaz bir şekilde bağlı ve yerel şirketlerle kazan-kazan-ortaklıklarına devam edecek" diye ekledi.