Açıklamada BMMYK'nın en savunmasız durumdaki 70 bin mülteci aileyi hedef aldığı ve bunların arasından 50 bin aileye Pakistan Eyaletler ve Sınır Bölgeleri Bakanlığı ve acil nakdi yardımı dağıtan Pakistan Posta Hizmetleri ile işbirliği içinde mali yardım sağladığı vurgulandı.

BMMYK'nın bildirdiğine göre Pakistan, Kayıt Belgesi bulunan 1 milyon 400 binin üzerinde kayıtlı Afgan mülteciye ev sahipliği yapıyor. Pakistan'da kayıtlı mültecilere ek olarak yaklaşık 1 milyon kadar da kayıt dışı mülteci bulunuyor.

Pandemi sırasında gündelik işte çalışanlar dahil birçok Afgan mülteci, gelir kaynaklarından yoksun kaldı.

BMMYK Asya ve Pasifik Bölge Direktörü Indrika Ratwatte, yardımın ekonomik gerilemeden en fazla etkilenenlere fayda edeceğini ve mültecilerin en acil ihtiyaçlarını gidermelerini mümkün kılacağını söyledi.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Açıklamaya göre Ratwatte, Kovid-19 pandemisi sırasında mültecilerin kamu hizmetlerine erişimini sağladığı için Pakistan hükümetine teşekkür de etti.

Editör: İRFAN KARSLI