Yurt

BMMYK: Binden fazla yasadışı göçmen Libya'ya geri döndü

BMMYK, Pazar gününün erken saatlerinde Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Libya'ya dönen sığınmacı ve göçmenlerin sayısı bugün rekor seviyeye ulaştı. İkisi Zaviye'de ve diğer üçü...

Abone Ol

BMMYK, Pazar gününün erken saatlerinde Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Libya'ya dönen sığınmacı ve göçmenlerin sayısı bugün rekor seviyeye ulaştı. İkisi Zaviye'de ve diğer üçü Trablus'ta düzenlenen operasyonlarla 1.000'den fazla insanın geri dönmesi sağlandı" ifadelerini kullandı.

Paylaşımda, "BMMYK ve Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC), yetkililer tarafından gözaltına alınmadan önce kurtulanların tamamına tıbbi yardım, gıda ve su sağladı" dendi. Uluslararası Kurtarma Komitesi, Libya'nın başkenti Trablus'ta faaliyet gösteren ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş.

Libya, ülkenin lideri Muammer Kaddafi'nin 2011'de devrilmesiden bu yana güvensizlik ve kaos ortamıyla boğuşuyor. Bu, Akdeniz'i geçerek Avrupa kıyılarına ulaşmak isteyen yasadışı göçmenler için Libya'yı oldukça tercih edilesi bir çıkış noktası haline getiriyor. Kurtarılan göçmenler, kapatılmaları yönünde sürekli yinelenen uluslararası çağrılara rağmen Libya'da bulunan aşırı kalabalık kabul merkezlerine gönderiliyor.