Yurt

BMDTÖ Afrika'yı Kovid-19 sonrasında turizmi teşvik etmenin yollarını bulmaya çağırdı

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (BMDTÖ) Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, Namibya ve Afrika'nın güney kesimindeki ülkelerin, Kovid-19 pandemisinden büyük yara alan...

Abone Ol

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (BMDTÖ) Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, Namibya ve Afrika'nın güney kesimindeki ülkelerin, Kovid-19 pandemisinden büyük yara alan sektörü kurtarmak için hem yurt içinde hem de bölgede turizmi teşvik etmenin yollarını bulması gerektiğini söyledi.

Turizm sektörünün kalkınması için yollar bulmak amacıyla Afrika kıtasından gelen turizm bakan ve delegelerinin katılımıyla Namibya'da düzenlenen bir zirvede konuşan Pololikashvili, "O zaman da şimdiki gibi açıktı. Namibya, önde gelen bir turizm merkezi olacak potansiyele sahip. Dahası, turizmin gücünü kalkınmayı hızlandırmak ve fırsatlar yaratmak için kullanmaya yönelik gerçek bir kararlılık var" dedi.

Namibya'nın sahil şehri Walvis Bay'de bir erkeğin kafasına tünemiş bir beyaz pelikan, 24 Ekim 2020. (Fotoğraf: Musa C Kaseke/Xinhua)

Afrika'nın halen dünyanın en popüler turizm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Pololikashvili, artan Kovid-19 vakaları ile başa çıkmanın yollarının bulunması gerektiğini söyledi. BMDTÖ Genel Sekreteri, "Afrika inanılmaz kültürel ve doğal çeşitliliğe sahip bir yer. Afrika şehirleri gençlik enerjisiyle capcanlı. Bununla birlikte, bildiğimiz gibi, Afrika halen turizm potansiyelini tam olarak karşılayamadı" dedi.

Afrika'nın turizm potansiyeline tam olarak ulaşamamasının, turistlerin emniyet ve güvenliği, Afrika'daki turistik bölgeler arasındaki seyahatin maliyeti ve zorluğu gibi birçok sebebi olduğunu belirten BMDTÖ yetkilisi, "Kilit faktörlerden biri de küresel turistler arasındaki düşük marka bilinirliği. Bu nedenle, Afrika markasını savunmayı BMDTÖ'nün Afrika Ajandası'nın önceliklerinden biri olarak belirledik" diye konuştu.